Header Ads

Header ADS

İrmikli Fıstıklı Güllaç Tarifi

İrmikli Fıstıklı Güllaç
Malzemeleri

Sütlü İrmik için Malzemeler

1 su bardağı irmik

4,5 su bardağı süt

½ su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 adet kakule

Arası için Malzemeler

Toz antep fıstığı

Güllaç için Malzemeler

1 litre süt

10 – 12 adet güllaç yaprağı

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için Malzemeler

5 – 6 adet çilek

Sütlü İrmik için;

Bir tencereye irmik, süt ve toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

Hazır olan sütlü irmiğinizin içerisine havanda dövdüğünüz kakule ve vanilya ekleyip karıştırın.

Sütlü irmiğinizi servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.

İrmiğiniz hazır sıcakken üzerlerine toz antep fıstığı serpiştirin ve soğumaya bırakın.

Güllaç için;

Güllaç yapraklarını ıslatmak için bir tencereye süt ve toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.

Hafif ılınınca altını kapatın ve geniş bir kabın içerisine alın.

Ardından güllaçlarınızı süte batırarak ıslatın.

Hazırladığınız güllaçları soğuttuğunuz irmiğin üzerine yerleştirin.

Dolapta soğutun ve çilekle süsleyerek servis edin.

Servis sırasında güllaçlarınız sütü iyice çektiyse soğuk süt ilave ederek servis edin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.